Zvišajte rangiranje vaše strani s pravilno izbiro ponudnika spletnega gostovanja

Slab ponudnik spletnega gostovanja lahko na vašo prisotnost na spletu vpliva negativno na tri načine. Znižuje rangiranje vaše spletne strani na Googlu, s čimer znižuje obiskanost in hkrati znižuje prodajo vaših izdelkov. Vaše delo in vas čas, ki ste ju vložili v izpolnjevanje spletne vsebine sta tako zaman. V končni fazi pa zniža tudi vaš ugled in vašo spletno avtoriteto na dolgi rok. To pomeni, da slaba izbira ponudnika vpliva na vaš posel na več ravneh in vam na dolgi rok lahko izjemno zniža dobiček. Kvalitetnega ponudnika odlikujejo tri vrline in sicer zagotavljanje visokega odstotka spletne prisotnost, hitrost in odzivnost strežnika ter podpora.

Pogostost spletne neprisotnosti

Vsak ponudnik vam bo zagotavljal popolno prisotnost na spletu in nenehno delovanje spletnega strežnika, vendar temu ni tako. Nihče ne more dejansko predvideti morebitnih zapletov ali težav pri gostovanju. Poiskati morate zanesljivega gostitelja, ki bo poskrbel za hitro odpravo problemov in hitro vzpostavitev nemotenega delovanja. Najem strežnika izvedite pri tistemu podjetju, ki zagotavlja vsaj 99 odstotno prisotnost na mesec, kar pomeni, da ima največ sedem do osem ur nedelujočo storitev.

Hitrost in odzivnost strežnika

Po izbiri naziva domene in dizajniranju spletne strani, morate vse še vzpostaviti in lansirati na splet. Vse to je možno zgolj ob hitro delujočem in odzivnem strežniku. Stranke in tudi Google zahtevajo hitro odzivna spletna mesta z aktualno vsebino in delujočimi aplikacijami. Na spletu je moč najti kup nasvetov za izboljšavo hitrosti strani, vendar morate na to biti pozorni že pred sklenitvijo pogodbe. Izberite večji paket gostovanja, kot ga trenutno potrebujete, saj boste sčasoma potrebovali čedalje več prostora na disku in čedalje hitrejši in zmogljivejši delovni pomnilnik.

Podpora in pomoč

Najem strežnika izvedite šele, ko boste prepričani, da ima ponudnik zanesljivo in odzivno tehnično podporo. Slednja je na voljo ponavadi prek elektronske pošte in telefona ves čas. Ocene posameznih ponudnikov najdete tudi na spletu. Izberite hitro odzivnega in zanesljivega, ki vam bo nudil podporo na vseh ravneh, torej od same vzpostavitve spletne strani, registracije domene, do kasnejših nadgradenj.