Vozički za otroke

Kakšen otroški voziček izbrati? Pri poplavi otroških vozičkov imajo starši težko nalogo, izbrati pravega. Če samo v googla vpišete otroški vozički, boste dobili poplavo zadetkov, predstavljajte si bodoče starše. Med vsemi možnimi otroškimi vozički se počutijo prav izgubljene.

Na njihovo izbiro vpliva najpogosteje spol otroka, višina držala, teža vozička, zložljivost, uporabnost, varnost, itd. Ob tem pa nikakor ne smemo pozabiti na obliko bivanja. Starši, ki živijo v bloku, imajo povsem drugačna pričakovanja in želje, od staršev, ki živijo v stanovanjski hiši. Zakaj? V kolikor nekdo stanuje v hiši, nima problemov, da bi moral nenehno prenašati voziček do svojega stanovanja, veliko več je prostora, prav tako v hiši ni dvigala. Starši, ki stanujejo v bloku, pa se morajo nenehno obadati z vprašanjem, kako bom prenašal ali prevažal voziček, ga bom lahko spravil v prostor za vozičke, bo šel v dvigalo, kje ga bom hranil v stanovanju, itd. Zato starši, ki stanujejo v bloku pogosteje izberejo manjše in lažje vozičke, kakor tisti, ki stanujejo v hiši. Razlika je tudi glede sprehodov.

Starši, ki živijo v hiši, najpogosteje sprehajajo svoje otroke po bližnji okolici, velikokrat po nekrnjeni naravi, kjer potrebujejo večja kolesa. Medtem ko starši v bloku svoje otroke najpogosteje sprehajajo po alsfaltiranih poteh, za kar pa ne potrebujejo velikih koles, vendar so dovolj manjša in okretna. Na izbiro otroškega vozička vpliva tudi naša sportna aktivnost. Otroški vozički so lahko športni ali klasični. Športni staršem omogočajo, da lahko ob njem tečejo, ob tem pa otroci ne občutijo tresljajev in poskakovanja vozička. Otroški vozički se med seboj ločijo tudi glede na zlaganje. Nekateri omogočajo hitro in preprosto zlaganje, spet drugi terjajo nekoliko več časa in energije. Nekdo, ki bo otroški voziček nenehno zlagal in ponovno sestavljal, potrebuje lahek in preprost način. Na izbiro pa v veliki meri vpliva tudi barva otroškega vozička. Otroški vozički so dandanes pravi modni dodatek. Nekatere mamice so prav nesrečne, če njihov otroški voziček ni po zadnji modi. Nakup rabljenega vozička pri takšnih starših odpade, saj rabljeni vozički velikokrat nimajo najmodernejšega izgleda.

 

Stari lahko izbirajo med različnimi otroškimi vozički, na kar pa vpliva tudi njihov način bivanja in življenjsko okolje.