Smučanje v Italiji nas asociira na Alto Badio, Civetto in še kaj …

Na kaj se spomnite, ko omenimo Alto Badio ter Civetto? Tisti, ki ste dobri smučarji, prav gotovo, na smučanje v Italiji, ki je nam Slovencem izredno pri roki, saj je sta tovrstni smučišči blizu nas, poleg vsega pa izredno priljubljena za družine ter večje skupine ljudi.

Smučanje v Italiji je torej priljubljeno iz več razlogov. Prvega smo že omenili, to je majhna razdalja. V nadaljevanju pa so razlogi še: izjemna smučišča z izjemno ponudbo, nizke cene, prijazni ljudje …

Šolski primer za kvalitetno smučanje v Italiji je npr. smučišče Alta Badia. Smučišče je znano predvsem kot najbolj  znan turistični center v Alpah, ki ponuja marsikaj, v prvi vrsti pa seveda kvalitetno smučanje, ki ga lahko opravimo na 130 km dolgih progah. Če pa nismo tako strastni smučarji, potem se lahko lotimo tudi teka na smučeh, za katerega strokovnjaki menijo, da je še bolj primerna dejavnost kot pa smučanje. Center se lahko pohvali tudi s tovrstnimi progami, ki jih ni malo, skupaj pa merijo kar 38 km.

Sicer pa ta kraj vzljubimo tudi zaradi izredno gostoljubnih ljudi, za katere je značilna tradicionalna rokodelska umetnost ter kmetijstvo. Tako se lahko tudi v tišini osamljenih vrhov umaknemo in pogreznemo v nedotakljivo lepoto preteklosti, narave, potem pa se posvetimo še športnim aktivnostim ter počitku.

Tudi Civetta je izredno znano smučarsko središče. Prav tako kot druga znana smučišča, nam tudi to ponuja izvrstno smuko ter vse, kar sodi zraven.

Smučanje v Italiji je še posebej priljubljeno v decembrskih dneh, ko so kraji tudi praznično obarvani, mi pa se tudi zaradi tega počutimo še bolj domače med izredno priljubljenimi domačini. Kakorkoli že, poleg smučanje je poskrbljeno še za tisoč drugih stvari, ki bodo poskrbele, da nam na dopustu nikoli ne bo dolgčas, predvsem tistim ne, ki jim smučanje sicer prinaša zabavo, ne dajejo pa ga na prvo mesto.