Ročne ure

Nedolgo nazaj je bil božič, in vso to obdarovanje, ko sem imela venomer prižgane možgančke,kakšen teden ali dva prej, da sem opazovala meni ljube osebe, in da sem kasneje vedela kaj jim naj kupim za darilo. To je bilo meni vedno nekaj najlepšega, obdarovanje, še posebej pa mi je všeč iskanje daril za svojce, ker zelo rada obdarujem, veliko raje kot pa prejemam darila.

Seveda je lepo, ko dobim darilo, to je res! Vendar sama raje opazujem reakcije drugih ljudi, in njihovo veselje, ko vidiš, da si jim izbral pravilno darilo. Lansko leto sem edino imela problem glede darila za mojega očeta. Zanj pa res nisem vedela, kaj bi kupila, ker si nič kaj posebnega ni želel, oziroma vsaj jaz nisem opazila, da bi ga kaj posebnega zanimalo. Najbrž ga že je  nekaj premamilo, vendar jaz nisem vedela kaj!

Kar nekaj časa sem tuhtala le kaj kupiti, in sem venomer hodila od trgovine do trgovine, in po mojem mnenju sem že točno vedela kaj katera trgovina ponuja. In tako sem jaz hodila sem ter tja in prišla enkrat v trgovino kjer so imeli ročne ure. Malo sem jih opazovala ter našla kar nekaj lepih primerkov ur. In naenkrat se mi je prižgala lučka, kaj pa če je ročna ura pravo darilo za mojega očeta. Zato sem takoj poklicala mamo in jo vprašala, če bi mu to bilo mogoče všeč, kaj si misli o tem darilu. Rekla mi je, da najbrž bi mu bila ročna ura všeč, vendar ni prepričana, da naj se sama odločim kaj bom naredila glede tega. In jaz sem seveda nekaj časa tuhtala ter tuhtala, in se na koncu odločila, da jo kupim, kajti v oči mi je padla ena izmed ogromno ur.

Sama pri sebi sem si rekla, da če mi je ta ura tako zelo všeč, bo tudi mojemu očetu všeč, saj imava podoben okus. No in prišel je čas obdarovanja. Moj oče je bil neizmerno vesel tega darila, jaz pa tudi, ker mu je bilo všeč! In ugotovila sem, da je darilo mnogo boljše če ga iščeš dlje časa, kot pa da že v trenutku veš kaj boš nekomu kupil, ker darilo, ki ga iščeš s srcem bo vedno najboljše!