Prednost toplotne črpalke z inverter tehnologijo

Toplotna črpalka inverter je črpalka z inverter tehnologijo. Ta jim omogoča najboljše prilagajanje sistema trenutnim potrebam objekta. Toplotna črpalka ima kompresor, ki se pri tem brezstopenjsko prilagaja regulaciji. To nato omogoča nadzor porabe delovne energije.

Taka črpalka pride do izraza kadar so visoke obremenitve toplote pozimi, ter pri pripravi sanitarne vode v poletni sezoni. Toplotna črpalka z inverter tehnologijo ima dvojni rotacijski kompresor in s tem pomaga zmanjšati hrup in hkrati pomaga izboljšati učinkovitost in vzdržljivost. Poleg dobrega delovanje ima tudi svež in čisti zrak brez neprijetnih vonjav. Ima še občutljiv filter za prah, ki ščiti ogrevalni sistem pred prahom, dlakami in ostalih večjih delcev.

Prednost inverter tehnologije je tudi v tem, da ima nekoliko nižjo ceno in manjše tehnologije, omogoča določene prihranke, hranilnik toplote ni potreben, enostavnejša montaža zunanje enote, grelnik vode je manjši ter ima manjše število vklopov TC. Toplotne črpalke delujejo obratno kot hladilniki. Medtem ko hladilniki tekoče snovi uparijo zaradi prejete toplotne energije na drugi strani črpalka od okolice sprejema toplotno energijo in jo oddaja v ogrevan prostor. Toplotne črpalke omogočajo velike prihranke. Veliko bolj učinkovite so uporabljajo obnovljive vire v obliki nizke temperature. Te črpalke lahko pridobi okoli 75% energije iz teh virov. Predstavljajo velik potencial. Z njimi je možno ogrevati in hladiti vodo in prostore v vseh tipih zgradb in gradnje. Pomemben dejavnik toplotne črpalke je tudi njena velikost.

Če črpalka ni dovolj velika, potem bo premalo zmogljiva za ogrevanje večjega doma in ne bo morala zagotoviti dovolj toplote pozimi. S pomočjo toplotne črpalke lahko prihranimo do 50%. V primerjavi z uporabo ostalih fosilnih goriv in jedrske energije imajo električne toplotne črpalke veliko večji izkoristek. Obnovljivi viri, ki jih črpalke uporabljajo so zemlja, voda, in zrak, ki vsebujejo koristno toploto. Tako kot obnovljive vire lahko izkoristijo odvečno toploto v industrijah za hlajenje.