Otroška soba

Otroška soba je lahko otrokov pravljični svet, umirjen prostor za spanje in prijeten prostor za igranje. Povsem enostavno lahko otroška soba postane magični prostor za domišljijo, igro in raziskovanje. Pri opremljanju sobe bodite pozorni na malenkosti, ki bodo sobi dodale tisti pravi pridih otroškosti, kar ne pomeni nujno, da mora otroška soba kričati v barvah.

Na začetku se za dojenčka svetuje, da se uporablja za posteljnino in stenske barve pastelne odtenke, ki umirjajo in ne razburjajo. Tako se dojenček lažje umiri in pripravi na mirno spanje. Tudi ko so otroci že večji, je boljše, da se večjo površine v sobah ohrani v mirnejših tonih, poživijo naj rajši manjše površine, vzorci, okraski ali dodatki. Otroška soba naj ima enostavno pohištvo, ki bo zaradi tega dalj časa primerno in uporabno. Dodatki, poslikave, stenske nalepke in lestenci pa naj poživijo otroško kraljestvo.

Otroci imajo radi, da je njihova otroška soba res njihova, zato jih pri urejanju le zadolžite za kakšno od opravil, da bodo tudi sami prispevali svoj del. Tako se bodo na sobo bolj navezali in bodo ponosni nanjo in na svoj vložek. Mogoče s pomočjo barv odtisnete na steno kak odtis rokic, pa zraven še vaših, da bo vidna razlika v velikosti, ali pa skupaj še kaj naslikate in mu dovolite pobarvati. Otroci radi sledijo zgledu in pomagajo po svojih najboljših močeh.

Prijetna otroška soba nastane takrat, ko v njeno ureditev vložite veliko pozornosti detajlom in opremljate prostor z veliko mero ljubezni. Otroci bodo skozi prostor začutili energijo, ki ste jo v sobo vložili in bo takšna otroška soba postala pravi pravcati raj za vašega malčka.  Vse skupaj lahko vzame več časa, kot denarja, zato dobro premislite, na kakšen način se boste posvetili otrokovi sobici. Otroška soba naj bo pisana na kožo vašemu otroku in vaš dom bo postal še bolj prijetno bivališče.