Odškodnina za poškodbo na delovnem mestu nam mora pripadati

Na delovnem mestu smo pogosto pod stresom, zato se dogaja, da se tam tudi ponesrečimo. Nesreča na delovnem mestu je torej dogodek, na katerega nismo nikoli ponosni. Moramo pa se takrat pozanimati o postopku, ki se imenuje odškodnina za poškodbo na delovnem mestu.

Odškodnina za poškodbo na delovnem mestu je torej proces, ki zahteva od nas nekaj znanja. Višina denarne odškodnine je namreč v veliki meri odvisna tudi od našega ravnanja takoj po nesreči, torej od našega znanja, kako pravilno reagirati.

Seveda nam pri tem pomagajo za to usposobljeni ljudje, ki od nas zahtevajo določeno dokumentacijo. V nadaljevanju si torej poglejmo, kaj jim moramo dostaviti, ko se odločimo za odškodnino v primeru delovne nesreče. V takem primeru moramo torej s strani delodajalca prinesti izpolnjeni R8 obrazec oziroma prijavo o nesreči. Potem moramo prinesti izjavo prič, poškodbeni list, dokazilo o morebitnem bolniškem staležu, dokazila o nižji plači zaradi odsotnosti od dela, dokazila o drugih izgubah dohodka, dokazila o oškodovanju na ostalih področjih. Sami pa poizvemo preko dopisa delodajalca o pristojni zavarovalnici, kjer ima delodajalec zavarovano civilno odgovornost za poškodbe pri delu. Potrebna je tudi fotokopija potrdila pogodbe o zaposlitvi.

Odškodnina za poškodbo na delovnem mestu lahko dobite, če v prvi vrsti seveda naredite zapisnik, ki ga poimenujemo prijava nezgode pri delu oziroma s pomočjo obrazca, ki je namenjen za to zadevo.

Lahko pa se seveda tudi zgodi, da pride do odklonitve odškodnine. Tudi v takem primeru nam strokovnjaki ponudijo pomoč, ki je ponavadi v obliki postopka, ki je brez provizije in popolnoma brezplačno. Poučijo nas tudi o možnostih vložitve tožbe.

Kakorkoli že, odškodnina za poškodbo na delovnem mestu je proces, ki bi ga v resnici morali obvladati vsi. Žal pa se pogosto bojimo delodajalcev, zato tovrstna dejanja porinemo kar pod preprogo in se jezimo sami na sebe, ker ne zmoremo več poguma, posledično pa bi lahko prišli do lepe odškodnine, ki nam po pravici pripada.