Najem pisarne

Na najem pisarne naj vpliva predvsem lokacija

Ste se naveličali dela od doma ali pa odpirate novo podjetje? Najem pisarne je gotovo naslednja postojanka na vaši poslovni poti in za vas smo pripravili nekaj nasvetov, ki jih upoštevajte pri tem, ko se odločate za najem pisarne in drugih poslovnih prostorov.

Seveda je najbolj idealna situacija takrat, ko imate dovolj financ, da si lahko poslovne prostore uredite sami in po svojih željah, po možnosti že v obstoječih nepremičninah in se s tem izognete dodatnim stroškom. Ker pa to v večini primerov ni mogoče, se za začetek odločite za najem pisarne, ki ustreza vašim potrebam in ne presega vaših finančnih zmožnosti. Gotovo je zelo lepo imeti udobno pisarno, ki je opremljena po najbolj sodobnih smernicah, vendar če si tega ne morete privoščiti, začnite skromno.

Ko iščete vašo bodo pisarno, imejte vedno v mislih dva zelo pomembna elementa: vaše ciljne stranke in lokacijo. Čeprav bi si sami morda želeli imeti pisarno v strogem središču mesta, ta izbira morda ni ravno najboljša za vaše potencialne stranke, ki se bodo k vam na sestanek pripeljale z avtom in ne bodo imele na voljo parkirišča ali pa bo to plačljivo. Stranke so še zmeraj glavne in zato poskrbite, da jim bo pri vas čim bolj udobno in prijetno. Lokacija bo gotovo ustvarila tudi pomemben prvi vtis, po katerem si vas bodo zapomnili vsi tisti, ki bodo pri vas sklenili posel.

Najem pisarne lahko uredite preko nepremičninskega agenta, ki si bo vzel dodatno provizijo, ali pa se na lov za poslovnim prostorom odpravite sami. Morda vam bo to vzelo nekaj več časa, boste pa privarčevali na proviziji. Odločitev je popolnoma vaša in odvisna predvsem od vašega finančnega stanja in časa, ki ste ga pripravljeni vložiti v iskanje pisarne.

Preden pa se dokončno odločite za najem pisarne, preverite ali ima prostor vsa ustrezna dovoljenja za opravljanje določene dejavnosti, sicer vam lahko inšpektorski obisk zagreni življenje in stanjša denarnico!

Če ste na čistem začetku poslovne poti, razmislite o tem, da bi se za najem pisarne odločili v enem izmed ti. »coworking prostorov«. To je sodobna oblika najemanja poslovnih prostorov, kjer si delovno okolje delite z drugimi ponudniki podobnih storitev. Vzdušje je običajno prav prijetno in kreativno in nikoli ne veste, če ni med ostalimi najemniki istega prostora nekdo, ki potrebuje prav vaše storitve!