Moške modne osnove- moška jopa

Čeprav se nam bližajo toplejši dnevi, bomo še vedno potrebovali kakšno toplo jopo za bolj hladne dni in noči. Moška jopa je osnovni modni kos, ki ga mora imeti v omari vsak urejen moški. Od drobno pletenih mehkih jop do bolj debelejših jop z odebeljenim ovratnikom. Vsak kos se lahko neopazno prilega tudi k vaši poklicni garderobi in omogoča zadnja leta zelo popularen modni trend – plastenje.

Vedno ko kupujete jopo, poskrbite, da ni preveč oprijeta, tako da ne bi mogli pod njo obleči še kakšen kos oblačil. Vseeno pa naj bo nekoliko oprijeta ob straneh. Merino volna je najbolj pogost material iz katerih so izdelane jopice. Lahko pa se odločite tudi za jopo iz kašmirja, če si želite bolj zanimiv in razkošen videz.

Jope z V – izrezom so bolj formalnega izgleda, medtem ko so ovratniki z bolj visokim okroglim izrezom bolj primerni, če jih kombiniramo s srajčko, ali pa pod usnjeno jakno. Drobno pletene jope delujejo najbolje, ko so kombinirane pod jakno, medtem ko pa debelejše pletenine pridejo do izraza, ko pod njo oblečemo še kakšen dodaten kos in tako ta predstavlja zunanjo plast. Vse bolj se vračajo tudi ozki puliji, z ne preveč oprijetimi ovratniki.
Zelo pomembna je tudi izbira barve. Izbirajte drzne barve. Ostali kosi oblačil naj bodo umirjenih barv: siva obleka, bela srajca in črna kravata. Jopica naj bo kos na katerem je poudarek, kos, ki izstopa. Da obdržite čiste, ozke linije vaše obleke, zapnite vse gumbe jopice in srajco zataknite v hlače. Za bolj modni videz pa ovrzite kombinacijo jope skupaj s srajco in kravato in namesto tega raje oblecite jopico z gumbi nevtralnih barv, pod njo pa oblecite tanek puli. Ob tem naj bodo hlače lepo prilagojene vaši postavi. Na koncu pa styling dopolnimo še z rjavimi usnjenimi čevlji.

Na spletni strani Benn.si najdete moške jope, ki se prilegajo vsaki postavi in so primerne za vsak videz, tako za ‘casual’ videz, kot tudi za bolj profesionalen videz.