Modni kos tega poletja

Letos je prišlo na naš trg nekaj novega v svetu mode. No, ni čisto novo. Posebne verižice ali »chokerji« so bili moderni že v 90. letih. Ampak, sedaj se vračajo. Gre za ozke verižice, ki se tesno prilegajo vratu. Mlada dekleta po ljubljanskih ulicah jih že nosijo. Pa ne le v Ljubljani, vidimo jih tudi že v manjših mestih. Trend se je razširil po celi Sloveniji. Obožujejo pa jih tudi malo starejša dekleta in dame.

Včasih le iz plastike

Ko sem sama hodila v osnovno šolo, smo dekleta nosile takšne verižice iz plastike. Že takrat so bile iz različnih barv in iz elastičnega materiala. Po dvajsetih letih pa so »chokerji« popolnoma drugačni. Kupimo jih lahko v različnih materialih. Dobimo jih v usnju in v semišu. Najbolj pogosti so mehki in delno raztegljivi materiali. Lahko jih zapnemo kot verižico, lahko pa jih tudi nadenemo čez glavo. Meni najljubše so tiste verižice, ki jih lahko večkrat oviješ okrog vratu. Število ovijanj je odvisno od želenega učinka. Lahko jih enkrat ovijemo in imamo potem daljši konec. Lahko jih pa tudi zavežemo s pentljico ali različnimi vozli. Skupno jim je to, da so večinoma v eni velikosti.

Svetleči dodatki in barvitost

Trenutno najbolj modne verižice so dostopne v res veliko oblikah in različicah. Krasijo jih kamenčki ali zlati obeski. Pa tudi pozlačene vrvice in drugi okraski. Zelo modni so pozlačeni konci črnih verižic. Ali pa verižice s pentljicami in drugimi vzorci. Katere barve izbrati? Meni najljubše so črna in zlata. Za mlajše punce pa so zelo modne vpadljive roza in rumene barve.

Rok trajanja

Seveda so takšne verižice hit le nekaj sezon. Potem pa pridejo novi trendi. Vendar, naj te ne skrbi. Ker so zelo ugodne, si jih lahko privoščiš brez kakšnega večjega posega v svojo denarnico. Potem pa se jih tako ali tako naveličaš in kupiš nove. Verjetno imaš doma kakšno verižico klasične oblike. Te so večinoma dražje in imajo za nas sentimentalno vrednost. Modne verižice pa so zato, da nas razveselijo. Polepšajo naš izgled. Nosimo jih dokler nam ustreza, potem pa zamenjamo. Naj nas razveseljujejo tudi v letošnjem letu.