Izbira primernega otroškega vozička

Če ste v pričakovanju otroka, ali je vaša oprema za prevoz malčka le potrebna prenove, ste se že sigurno vprašali kateri otroški voziček kupiti. Izbira na trgu je velika, včasih je ni bilo toliko, dandanes pa so otroški vozički že pravi čudeži tehnologije. Novejši modeli vsebujejo blažilce tresljajev, zavore, nekateri pa imajo celo električni pogon. Cene so zelo različne in seveda so odvisne od modela vozička ter dodatne opreme.

Kupite lahko samo voziček ali pa celotne sete. Ti seti so zelo primerni saj zelo olajšajo nakup opreme, vsebujejo voziček, potovalno lupinico in vso ostalo opremo, zato nakup po delih ni potreben. Ko kupujete voziček morate v poštev vzeti tudi okolje v katerem ga boste uporabljali, voziček za vožnjo po mestnih pločnikih bo seveda drugače od tistega, za tek z otrokom po makadamskih cestah. Vozički za po mestu ali po ravnih površinah tudi ne potrebujejo zavor, če boste z njim premagovali različne klance, pa je ta zelo priporočljiva. Mogoče je v poštev vzeti tudi vašo višino in višino vašega partnerja, če bosta voziček vozila oba, je pomembno, da ima le ta nastavljive ročaje.

Če niste vešči čiščenja oz. ga neradi opravljate, izberite takega, ki ne bo imel prav veliko težko dostopnih mest. V veliko pomoč pri nakupu otroškega vozička vam je lahko tudi prodajalec, običajno imajo ti veliko izkušenj, saj se dnevno spopadajo z dilemami ljudi ob nakupu novega vozička.Glede na to, da boste otroka v vozičku prevažali kar nekaj let, je smiselno, da kupite kvalitetnejšega iz se s tem izognete marsikateremu sivemu lasu.