Inštrukcije fizike in matematike

Inštrukcije so individualna učna pomoč, ki je najpogosteje potrebna v srednji šoli, pogosto pa se zanjo odločijo tudi študentje ali tudi osnovnošolci višjih razredov. Največ je povpraševanja po naravoslovnih znanostih, največ zanimanja pa je gotovo za inštrukcije matematike in fizike. Zakaj? Ker gre za šolska predmeta, kjer ni dovolj zgolj učenje na pamet, temveč dejansko zahtevata razumevanje snovi in predvsem veliko vaje.

Če dijaku, šolarju ali študentu predmeta povzročata težave že dlje časa, se je najbolje odločiti za redne inštrukcije matematike in fizike, saj je potrebno začeti z osnovami in znanje nato nadgrajevati s sprotno obravnavo snovi. Včasih pa se zatakne tudi zgolj pri enem samem področju iz snovi, in zato takrat zadošča že eden ali dva obiska inštruktorja.

Zakaj so sploh potrebne inštrukcije matematike in fizike? Kaj ni podajanje snovi naloga profesorjev? Ne piše vse v šolskih učbenikih?

Morda se tako res zdi na prvi pogled, a dejstvo je, da profesor ni nujno slab, če imajo njegovi dijaki težavo. Profesor zagotovo stremi k temu, da bi snov kar najbolje razložil, vendar žal nima možnosti, da bi se individualno posvetil vsakemu dijaku, predavanje in podajanje znanja veliki skupini pa avtomatično pomeni, da snovi ne dojamejo vsi. Takrat je dobro, če dijak poprosi profesorja za dodatno razlago, če še vedno ne gre, pa se je dobro odločiti za inštrukcije matematike in fizike pri DS-Instrukcije.si, kjer se bo inštruktor dijaku povsem individualno posvetil. Tako mu bi lahko snov predstavil na njemu razumljiv način, jo pospremil z veliko praktičnimi primeri, in mu pomagal tudi pri reševanju nalog – običajno je potrebna ta pomoč v prvi fazi, ko se dijak še spoznava s postopkom reševanja, nato pa stvari gladko stečejo in lahko prične s samostojnim reševanjem nalog.

Če imate torej težave z matematiko in fiziko, nikar ne odlašajte – za inštrukcije se je najbolj odločiti, dokler je snovi še malo, saj se lahko tako težave sproti odpravlja. Če je snovi veliko in so se že nakopičile slabe ocene, pa je lahko postopek osvajanja znanja in izboljšanja uspeha pri matematiki in fiziki tudi precej dolgotrajen (in tudi drag) postopek.