Daleron cold3

V množici zdravil, ki jih dandanes najdemo na tržišču, se zlahka izgubimo. Katerega izbrati ob bolezni je velikokrat vprašanje, ki ga ne znamo natančno odgovoriti. S pomočjo farmacevtov, ki prijazno ponudijo odgovore na okencu v lekarni, je izbrati lažje. Vendar pa je dobro, da se o zdravilu pozanimamo pred nakupom sami. Posebej pa to velja, če se odločamo za nakup preko spleta ali nimamo dostopa do osebe, ki bi nam lahko podala strokovni nasvet.

Predstavljamo vam zdravilo, ki lajša simptome gripe in prehlada. Dostopno je brez recepta in ga lahko dobite v vseh lekarnah.

Prehladna in gripozna obolenja

Daleron cold3 je zdravilo, ki vsebuje paracetamol, pseudoefedrinijev klorid in dekstrometorfanijev bromid. Te učinkovine skupaj delujejo na več različnih načinov.

Paracetamol je na splošno uporabljana učinkovina, ki znižuje povišano telesno temperaturo in blaži bolečine. Le te se v sklopu prehladnih obolenj in gripe pogosto pojavljajo. Prisotne so velikokrat v žrelu, ob gripi pa so lahko prisotne celo po celotnem telesu.

Psevdoefedrinijev klorid je učinkovina, ki pomaga pri težavah z nosom. Tako zmanjša količino izcedka in izboljša počutje, saj blaži občutek zaprtosti dihalnih poti.

Dekstrometorfan pomaga pri razdraženem žrelu, ki se pogosto pojavi v sklopu omenjenih bolezni. Blaži tudi dražeč kašelj in tako deluje pomirjevalno na celotno telo.

Odmerjanje in posebna pozornost

Pri jemanju zdravila pazite, da upoštevate navedene priporočene dnevne količine. Le teh se ne sme preseči. Če niste gotovi, ali je odmerek za vas primeren, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravila ne smejo jemati otroci mlajši od 12. let ter vsi, ki so alergični na katerokoli izmed sestavin ali učinkovin, ki se nahajajo v zdravilu. Prav tako ne smete jemati zdravila, če imate težave z delovanjem jeter ali ledvic, zelo visok krvni tlak ali težja obolenja srčnih arterij. Poleg navedenega, ne smete jemati zdravila, če jemljete določena zdravila za zdravljenje depresije ali druga zdravila, ki prav tako vsebujejo paracetamol.

Posvet z zdravnikom

Ne pozabite. Ob vsakem hujšem obolenju se je nujno posvetovati z vašim osebnim zdravnikom, ki bo znal oceniti, ali je izbira zdravila za vas primerna.