Asus prenosniki

ASUS je tajvanski proizvajalec računalniške strojne opreme, katerega skrajšana oblika imena izvira iz Pegasusa, konja s krili iz grške mitologije. V prid boljši prepoznavnosti so za ime blagovne znamke izdelkov, ki so na trgu razmeroma kratko obdobje, iz celotnega imena iz grške mitologije, izluščili zgolj zadnje štiri črke. Tako njihove izdelke v ponudbi velikokrat srečamo med prvimi na seznamu ponudbe.  Na angleškem govornem področju lahko iz imena ASUS izluščimo tudi druge pomene kot je npr »as us«, kar pomeni »kot mi«, v imenu »as us«, pa na enak način lahko razberemo »kot  US/ZDA«.

ASUS prenosniki veljajo za novince na trgu, saj so police trgovin zalagajo slabo desetletje, kljub temu so se na trgu dobro pozicionirali, nagrade in sama paleta izdelkov pa nakazuje njihove ambicije po vztrajni rasti in razvoju.   Poleg prenosnikov ima ASUS v proizvodni paleti matične plošče, grafične kartice, mobilne telefone .

Prodajna paleta ASUS prenosnikov obsega 78 prenosnikov in je glede na osredotočene in izpostavljene lastnosti  razdeljena na več skupin. Z izpostavljenimi lastnostmi želimo na eni strani ločiti izdelke in kupcu olajšati ponudbo njemu najprimernejšega notesnika,  na drugi strani pa izstopati od konkurenčne ponudbe.

Asus prenosniki se tako delijo v skupino namenjeno kreativnim uporabnikom, na skupino za širok spekter uporabe, igralnim vsebinam prilagojeno skupino, multimedijsko skupino , opazno drugačna je skupina thin&light.

Skupina Asus prenosnikov za širok spekter uporabe, predstavlja dober kompromis med cenovno dostopnostjo in vgrajenimi naprednimi funkcijami.  Množičnosti se skupina prilagaja z pestro barvno izbiro,  ter različno paleto ostalih prepoznavnih  lastnosti.

Njeno nasprotje je markantna skupina, ki se od ostalih loči po prepoznavni obliki, vsebuje pa tako ultra kot notebook prenosnike v različnih veličinah zaslona, namenjena je kreativnim uporabnikom.

Asus prenosniki iz multimedijske skupine prenosnikov  sledijo trendu povečanega povpraševanja po prenosnikih, katerih lastnosti poudarjeno dajejo prednost grafičnemu oblikovanju, oblikovanju video vsebin in podrobno strojno zahtevnejšim lastnostim.  Zaslon se ponaša z prepoznavno visoko ravnijo tehnologije. Novejše procesorske in grafične tehnologije omogočajo dobre vizualne in zvočne  lastnosti prenosa.

Za kupce željne kakovostnih računalniških iger je razvita in izdelana posebna, igralniško naravnana skupna prenosnikov Asus prenosnikov  z zmogljivo grafično kartico, ter odličnimi zvočnimi  in vizualnimi lastnostmi.

Asus prenosniki neločljivo drzneje oblikovane skupine, se od ostale ponudbe prenosnikov loči po izredno tankem ohišju, na otip in pogled kvalitetnih materialih, kar omogoča širši spekter uporabe .

Svoboda in individualnost Asus prenosnikov s tem še ni izčrpana, saj omenjene skupine predstavljajo zgolj osnovo izbire, katero so pri Asusu osnovali z na trgu pridobljeni izkušnjami . ASUS prenosnike tako lahko nadalje izbiramo po lastnih željah po lastnostih kot so velikost zaslona in posledično prenosnika, na izbiro je tudi pisana paleta karakteristik procesorja, pomnilnika in podobnih lastnosti. Velikost zaslona je v ponudbi ASUS prenosnikov v razponu od praktičnih  10 pa vse do velikih 17 paličnih zaslonov , ter ponudba vmesnih velikosti zaslona, to je : 11,6, 13,3, 15,6 palcev. Nabor procesorjev obsega od AMD do  različnih izvedb Intel procesorja, pri pomnilniku je moč izbirat v paleti ponujenih možnosti od najskromnejših do presežnikov. Tudi operacijski sistem je možno prilagoditi kupčevim željam z naborom več Windows različic.

ASUS prenosniki iz naše ponudbe so prenosni računalniki iz  Renew in Refurbish programa. Tovrstna ponudba predstavlja najboljše razmerje med ceno prenosnika in garancijskimi pogoji prenosnega računalnika ASUS. V program Renew in Refurbish spadajo prenosniki, ki niso bili prodani, so pa povsem novi in nerabljeni.  Prenosniki so umaknjeni s prodajnih polic, zamenjana je embalaža, ter tako opremljeni predani v prodajno mrežo  Renew in Refurbish distributerjev. Druga skupina Asus prenosnikov iz Renew in Refurbish programa so prenosni računalniki, ki so bili v trgovinah namenjeni praktičnemu preizkusu kupcev, ali pa predstavljajo nove, neprodane prenosnike. Vsi prenosniki ASUS iz te skupine se pošlje proizvajalcu v matično tovarno, kjer se izvedejo obsežna in temeljita testiranja, na podlagi katerih se ugotovi,kateri deli so potrebi menjave, da po zamenjavi ustrezajo vsem tovarniškim predpisom, ki veljajo za nove prenosnike. Preden ASUS prenosnik iz programa Renew in Refurbish zapusti tovarno je deležen enako obsežnih in temeljitih testiranj kot nov ASUS prenosnik. Njegove lastnosti potrdi tovarna z garancijo, ki je enaka novemu prenosniku.