Aluminijasta vhodna vrata

Ali hočete da bi bila vaša vhodna vrata nekaj posebnega? Želite da bi imela dolgo življenjsko dobo? Vse to je možno če izberete kvalitetna vhodna vrata. Pomembno je da vaša vhodna vrata dopolnijo izgled vaše hiše in da se po dizajnu ujemajo z dizajnom vaše hiše. Pri kvaliteti pa je treba paziti, da vrata ustrezajo visokim varnostnim specifikacijam z visokimi varnostnimi zahtevami in z visokimi izolacijskimi vrednostmi zagotavljajo varčevanje z energijo.

Vhodna vrata so lahko narejena iz različnih materialov, najbolj pa se uporabljajo les, PVC, in kovine, kot je aluminij. Vsaka pa imajo nekaj prednosti in slabosti. Če se osredotočimo na aluminijasta vrata, vidimo, da lahko vrata narejena iz obstojnega aluminija, presežejo nekatere druge lastnosti npr. lesenih vrat. Poleg tega imajo aluminijasta vrata vrsto dobrih stvari, glede na dizajn, lahko se uporablja široko paleto barv, od rumen pa do modre in rdeče. Možnost je tudi dodajanje veliko dodatkov iz različnih materialov, kot je plastika in steklo… Glavne prednosti aluminijastih vrat pa so gotovo visoka toplotna izolacija, visoka varnost, visoka zvočna izolacija, visoka stabilnost in visoka obstojnost barv.

Aluminijasta vrata imajo dobro toplotno izoliranost, to pa zaradi tega ker imajo vgrajen termočlen, ki omogoča prekinitev toplotnega mostu in s tem preprečuje uhajanje toplote preko aluminijastih profilov.

Poleg dobre izolacije so aluminijasta vhodna vrata tudi dobro zaščitena proti različnimi vlomi v stavbo. Podboj in krilo vrat so narejeni iz jeklenih krilnih cevi, protivlomnih dodatnih materialov, različnih ojačitev, dodatno zaklepanje, kot tudi večstopenjsko zaklepanje, tesnjenje itd. Možni so tudi različni dodatki, kot je skener za prste, s katerimi bo vaš dom še bolj varen.

Aluminij je zelo stabilen material, zato vas naj ne skrbi kaj bo z vašimi vrati čez nekaj let. Vrata bodo tudi čez nekaj časa ohranila svoj prvotni izgled in namembnost. Prav tako je ta material zelo odporen proti vsem vremenskim razmeram.

Edina slabša lastnost teh vrat je njihova cena. Vsekakor so zunanja vrata cenovno dražja kot notranja vrata cena le teh pa se po navadi giblje od nekaj 100 pa do več 1000 EUR.

Kakršna koli vhodna vrata kupujete so aluminijasta vrata med boljšimi opcijami na trgu. Na voljo imajo široko paleto barv, dobro toplotno prevodnost in dobro zaščito proti vlomu.