Zobozdravnik Hrvaška

Gotovo se vsakdo, ki ima zobozdravstvene težave, ne ukvarja zgolj s tem, kakšne bolečine ga čakajo, temveč tudi s tem, kolikšni bodo stroški. Za lep in predvsem zdrav nasmeh je včasih namreč treba odšteti precej več, kot si mislimo na začetku. Ali pa tudi ne, če smo nekoliko iznajdljivi.

Sama sem imela zaradi blažje poletne nesreče v preteklosti težavo s tremi zobmi, saj sem z njimi pri trku udarila v volan. Takrat se ni zdelo, da bo kaj narobe, a po skoraj desetih letih se je vseeno izkazalo, da je prišlo do posledic. Zobje bodo morali ven, je rekla moja zobozdravnica. Morala sem se odločiti, kaj sedaj – mostiček ali zobni vsadki? Zobozdravnica mi je pripravila predračune, in nič kaj všeč mi niso bili.

Med brskanjem po spletu, iskanjem nečesa popolnoma drugega na družabnem omrežju, sem po naključju naletela na oglas. Zobozdravnik Hrvaška. Najprej temu nisem posvečala kaj prida pozornosti, saj nekako nimam preveč zaupanja v zdravstvene storitve v tujini. Nikoli se še nisem odločila zanje – vedno sem imela občutek, da bi lahko šlo kaj narobe, potem pa ne veš, kaj bi storil … Partner me je kljub temu nagovoril, naj pogledam, kaj tisti oglas »zobozdravnik Hrvaška« dejansko nudi. Morda razlika v ceni ni tako malenkostna, in nenazadnje je Hrvaška del Evropske unije, torej mora zagotovo imeti visoke standarde, kar se tiče zdravstva oziroma zobozdravstva.

Seveda sem bila precej presenečena, da pri iskanju tistega oglasa za »zobozdravnik Hrvaška« nanj nisem več naletela – ponudba hrvaških zobozdravstvenih storitev slovenskim pacientom je bila tako velika, da je bilo to pač nemogoče. Preverila sem torej kar precej ordinacij, jih nekaj zaprosila za ponudbo, in ugotovila, da imajo očitno ne le evropske standarde, temveč so precej bolj podjetni kot zobozdravniki pri nas. Ponudbe sem dobila takoj, ne da bi čakala nanje cel teden ali še dlje, vsi so me bili pripravljeni na prvi pregled sprejeti v zelo kratkem času, za čas, ko bi potekal poseg, pa so mi nudili tudi brezplačno bivanje na Hrvaškem – čeprav živim le uro in pol od Zagreba, je bilo to dobrodošlo, saj nisem želela hoditi okoli brez zob (kar bi me pri slovenskem zobozdravstvu zagotovo doletelo).