Vreme Ljubljana : Kraj, ki ima močan celinski vpliv

Ljubljana je glavno mesto Slovenije in leži v osrednem delu države. Kar pa je najbolj zanimivo je dejstvo, da meji na številna področja različnih naravnih vplivov. Ker je njena lega na sredi Slovenije, ima vpliv tudi različnih podnebij. Vsekakor pa je pri vreme Ljubljana tisto, ki ima izjemno močan celinski vpliv. Značilnosti celinskega podnebja so topla poletja ter precej mrzle zime.

Vreme Ljubljana in temperature

Ljubljana in v poletnem času navadno velike temperaturne vzpone in padce. Navadno sta najtoplejša meseca julij in avgust, kjer se temperature gibljejo okoli 25 do 30 stopinj Celzija. Najbolj hladen mesec je januar, kjer se temperature gibljejo okoli 0 stopinj Celzija. Ljubljana ima kar veliko hladnih dni. Statistika pravi, da je okoli 90 dni na leto takšnih, ko se temperature spustijo tudi pod ledišče. 11 dni pa je takšnih, ko so temperature nad 30 stopinj Celzija.

Vreme Ljubljana in padavine

Padavine so skozi leto lepo razporejene. Zima in pomlad sta navadno bolj suha, poletje in jesen pa sta bolj mokra letna časa. Nevihte so v tem času bolj pogoste, v obdobju vse od maja pa do septembra so lahko zelo hude. Sneg je značilen precej za mesec december pa tudi januar in februar. Snežna oddeja se navadno zadrži 65 dni na leto.

Ljubljana ima značilne pojave, ki jim pravimo temperaturna inverzija. Poleti se čudi sredozemski vpliv, kar prinese topel zrak in sončna poletja. Vreme v Ljubljani je precej prijazno za bivanje in okolico.