Test vozička Hauck Sport

Cenovno zelo dostopen voziček, a tudi zelo osnoven

+ Lahek, enostaven za zlaganje in odpiranje
  težja vodljivost, ni primeren od rojstva dalje

Naša ocena

Otroški voziček Hauck Sport je cenovno zelo dostopen voziček, ki navduši s svojo majhno težo, enostavnim spravilom, a razočara z slabšo vodljivostjo.

Hauck je zelo dobro uveljavljena blagovna znamka otroških vozičkov, avtosedežev in ostale otroške opreme. Otroški voziček Hauck Sport je trenutno dobavljiv samo z motivi Disneyjevih junakov. Hauck je klasičen model prenehal proizvajati že leta 2009, a ga še vedno proizvaja za večje trgovske verige kot so Lidl, Hofer in podobne.

Ob lansiranju na trg ga je Hauck promoviral kot izredno lahek in okreten. Pa je res? Okreten žal ni, saj boste za natančno vožnjo potrebovali obe roki, za vožnjo z eno roko je enostavno pretrd. Če bi bil voziček okretnejši bi bil idealen partner za izlete predvsem za mamice z dvema otrokoma, kjer z eno roko vozi manjšega otroka in v drugi roki drži starejšega otroka.

Je pa zelo lahek in enostaven za spravilo potrebujete samo eno roko. Zaradi teže malo čez 6 kg ga je tudi zelo enostavno pospraviti v prtljažnik. Voziček se zapira na knjigo in zato ni med najmanjšimi ko je zložen, vseeno pa tudi ni tako zelo prevelik.

Pod vozičkom je prostorna nakupovalna košara, ki je dovolj velika za previjalno torbo in še nekaj vrečk iz bližnje trgovine.

Uporabnost

Voziček Hauck Sport je namenjen otrokom starosti nad 6 mesecev, ponekod boste prebrali, da je celo dober za starost otroka nad 3 mesece, vendar ga za vožnjo otrok mlajših od 6 mesecev odsvetujemo. Za varen prevoz otroka poskrbijo 5-točkovni varnostni pasovi, kateri so enostavni za uporabo. Presenetljivo je, da je Hauck ne glede na ugodno ceno vozičku dodal prednje varovalo, zaradi katerega bo otrok kasneje užival v vožnjah.

Povzetek

Hauck Sport je uporaben, vendar ne moremo mimo dejstva, da gre za zelo osnoven voziček, ki zaradi nizke cene pade na testu predvsem udobne vožnje za starše. Na testih pa se je pokazal kot zelo zanesljiv in dokaj uporaben tudi za vsakodnevno uporabo.

Hauck Sport je del obširne družine otroških vozičkov Hauck, tudi kompletov, ki bistveno bolje, kot testirani voziček, zadovoljijo potrebe tako otrok kot staršev. Večina proizvodov blagovne znamke Hauck je izdelanih na Kitajskem, kar si pri materialih in natančnosti izdelave pozna. So pa otroški vozički Hauck znani po zanesljivosti in se idealna izbira za družine s skromnejšim družinskim proračunom.

Odlično izbiro otroških vozičkov in tudi ostale otroške opreme Hauck po konkurenčnih cenah najdete v otroški spletni trgovini Bimbo.si.