Stolčki za hranjenje

Stolčki za hranjenje so del otroške opreme, ki zaznamuje otrokov čas odraščanja. Poleg prehranjevanja stolčki za hranjenje omogočajo otroku pridobivanje vrste drugih znanj in veščin, katere bo koristno uporabljal v času odraščanja.

Ker so stolčki za hranjenje med seboj različni, so temu primerno različne njihove lastnosti. Predvsem so koristne in pomembne dodatne funkcije, ki so seveda individualno pogojene in zaželene. Svoj nakup želimo v vsaki meri usmeriti v pridobivanje največjega možnega obsega koristi. Tako lahko stolčki za hranjenje z dodatnimi lastnostmi pomenijo dodano vrednost. Stolčki za hranjenje, ki lahko nudijo tako hranjenje in druge aktivnosti pri mizi za odrasle, kot tudi priročen stol in mizo za otroka, nudijo pomembno dodano vrednost. Vsi, ki cenijo praktičnost bodo takšno lastnost cenili in po vsej verjetnosti tudi izbrali.

V izboru pa so še druge lastnosti, ki so prilagojene individualno pogojenim zahtevam in pričakovanjem. Takšne lastnosti so na ogled v vsaki otroški trgovini. Dobro si jih je ogledati pred nakupom, ter dodobra preizkusiti. Otrok mora v stolčku sedeti udobno, ne sme biti ne preveč utesnjen, ne preveč svoboden v smislu možnosti padca in podobnih nevarnosti. Stolček za hranjenje mora v času odraščanja, oziroma takrat ko otrok ne more samostojno varno sedeti, omogočati njegovo varno sedenje. Starši ali druge varuške bodo na ta način v času, ko otrok sedi in se igra, lahko brez tveganja za otrokovo varnost opravili še kakšen drug opravek ali aktivnost. V otroški trgovini so stolčki za hranjenje običajno razstavljeni v naboru več različnih modelov. Na ta način so vidne razlike med posameznimi modeli, ter vse prednosti, ki jih lahko pridobimo z pravilno izbiro. Poleg tega je prodajno osebje bogato z izkušnjami, katere so pridobile ob nakupih iz preteklosti ter obiskih zastopnikov proizvajalca stolčka.

Stolčki za hranjenje naj se izbirajo preudarno in modro, v korist tako otroku kot staršem in varuškam.