Stolček za hranjenje

Stolček za hranjenje spada med esencialno otroško opremo, kar pomeni, da je obvezen na nujnem nakupovalnem seznamu otroške opreme. Brez njega namreč zelo težko naučimo otroka pravilnega prehranjevanja in obnašanja za mizo ter bontona. Uvajanje goste hrane je že samo po sebi izziv, če pa to počnemo še brez stolčka za hranjenje, pa lahko kaj hitro postane pravi kaos.

Šestmesečni otroci niso skoraj nikoli pri miru in ves čas krilijo z rokami in brcajo z nogami, zato jih je v naročju kar težko krotiti, neverjetno težavno pa postane, ko želimo žličko kašice spraviti v njihova usta. Na poti do ust, nam lahko z roko zamahnejo po žlički in hrana odleti vsepovsod naokoli, le v otrokova usta ne. Če pa že uspešno pridemo do ust, jih ravno takrat otrok noče odpreti in med čakanjem in prepričevanjem, da je hrana »njam njam« lahko ponovno dobimo pošiljko iz žličke.

Stolček za hranjenje nam omogoči varno in pravilno sedenje v stolčku, ki v večji meri zaradi pritrditvenih pasov onemogoča nepričakovane gibe telesa, ker pa imamo prosti obe roki, lahko z eno držimo žličko, z drugo pa onemogočimo otrokovo rokico, ki bi utegnila žličko s hrano katapultirati naokoli. Ker imajo stolčki za hranjenje običajno pred sediščem nameščeno tudi mizico, lahko otroku na mizici pripravimo kakšno igračo, da se malo zamoti, med tem, ko ga hranimo. Na mizico mu lahko damo tudi plastični krožnik, žličko in kozarček, da s prti razišče pribor in ponavlja gibe za nami ter tako osvoji čemu služijo različni pripomočki.

Običajno so stolčki za hranjenje narejeni iz gladkih materialov, ki jih je enostavno obrisati in počistiti, saj na njih konča veliko grižljajev, dokler se otrok nauči sam jesti in piti brez nesreč. Tako so stolčki lahko leseni, plastični ali iz kovinskega ogrodja z oblazinjenim sedalom. Preverite kateri stolček za hranjenje vam je všeč in si ga v spletni trgovini Mali vragci privoščite po enkratni ceni!