Razstrupljanje telesa, pomoč čiščenju telesa

Razstrupljanje telesa je čiščenje telesa.

V okolici kjer živimo se nahajajo razni strupi. V naše telo vstopajo z vdihavanjem, skozi kožo ter z prehranjevanjem. Nekaj strupov prispeva nezdrav način življenja, kot je pretirane količine alkohola in cigarete, ter premalo gibanja. Strupi nastajajo tudi pri procesu presnove hrane. Razstrupljanje telesa je proces pospešenega čiščenja telesa. Človeško telo razstrupljanje telesa opravlja z nekaterimi prirojenimi mehanizmi razstrupljevanja. Razstrupljanje telesa je aktivnost, ki tem mehanizmom pomaga pri procesu čiščenja telesa ter krepitvi njihove sposobnosti delovanja.

Uspešno razstrupljanje telesa bomo spoznali po dobrem počutju, nekateri znajo povedati, da se počutijo kot prerojeni. Razstrupljanje telesa mnogi občutijo tudi kot lažje in hitrejše opravljanje umskih in fizičnih nalog vsakdanjika. Dober vpliv ima razstrupljanje telesa tudi na dober spanec in lepšo kožo. Da je razstrupljanje potrebno spoznamo kot razne alergije, glavobole, prebavne težave, solzne ali srbeče oči, zamašen nos, čezmerno znojenje in podobno. Znaki zastrupljanja so poleg tega nepravilni srčni ritem, okorelost udov, jecljanje in podobni znaki. Čiščenje telesa poteka na več načinov, vsak ima svoje dobre lastnosti. V veliki meri je dober učinek odvisen od pravilnega postopanja. Velik učinek prinaša sprememba prehranjevalnih navad.

Pravilna prehrana pomaga, da se telo oskrbi z koristno hrano, pripomore, k učinkovitemu delovanju želodca, ter nadzira raven krvnega sladkorja. Priporočljiva prehrana so jajca, ribe, jagnjetina, pšenični kalčki, fižol, zelenjava, sadje in nekatere začimbe. Izločanje strupov je omogočeno z izborom pravi živil. Prava živila uspešno obnavljajo sluznico, pospešuje prehod hrane skozi debelo črevo, čisti limfni sistem in kri. Priporočljiva živila so žita kot sta na primer riž in proso, zelenjava kot je korenje, ohrovt, čebula, česen, priporočljiv je tudi navaden jogurt in laneno seme. Pomembna faza pri razstrupljanju telesa je tudi čiščenje jeter in ledvic. Jetra in ledvice pripomorejo k izločanju strupenih snovi iz telesa. Živila, ki pospešujejo čiščenje jeter in ledvic so sadje, kot so limone, olja pšeničnih kalčkov in rastlinska olja z visoko vsebnostjo omega-3 in omega-6 maščobnih kislin, zelenjava kot so brokoli, zelje, brstični ohrovt, začimbe, kot sta peteršilj in rožmarin.

Razstrupljanje telesa ima mnoge koristne učinke, ki jih bomo na zunaj opazili kot splošno boljše počutje, več energije in pozitivne naravnanosti ob zahtevnejših nalogah, s katerimi se vsak dan srečujemo.