Asus prenosniki

prenosni računalniki asusSte vedeli, da znamka proizvajalca računalniške strojne opreme Asus prihaja iz Tajvana? Morda ste. Zagotovo pa niste vedeli, kaj pomeni ime Asus. Ime Asus je okrajšava, okrajšava za Pegasus. Kdo je bil Pegasus? Krilati konj iz grške mitologije, ki se ga verjetno spomnite iz risanke o Herkulesu.  Za boljšo prepoznavnost in lažje pomnjenje so iz imena izluščili le zadnje 4 črke. Očitno je bila to prava poteza , saj so na trgu šele zelo kratko obdobje pa so zelo uspešni, saj njihovo ime pogosto opazimo na vrhu seznama ponudbe prenosnikov.

Kot omenjeno so na trgu šele kratko obdobje in z manj kot desetletjem delovanja predstavljajo novince. Ne glede na to, pa so na trgu izjemno dobro pozicionirani in izjemno uspešni, kar dokazuje tudi paleta nagrad in raznolikost izdelkov, ki jih ponujajo, kar kaže na njihove ambicije pri napredku in razvoju, ter seveda ponudbi. Ko smo že pri ponudbi, ste vedeli, da ponujajo tudi matične plošče, grafične kartice in mobilne telefone?

Vrnimo se k prenosnikom. Asus ponuja 78 prenosnikov, ki jih, glede na izpostavljene lastnosti, deli na več skupin. Z izpostavljanjem različnih lastnosti, se želi znamka Asus predvsem ločiti od konkurence in pa olajšati izbiro potencialnemu kupcu, glede na njegove zahteve in potrebe.

Asus prenosniki se tako delijo na naslednje skupine:

  • Skupina namenjene kreativnim uporabnikom
  • Skupina za širok spekter uporabe
  • Multimedijsko skupino
  • Skupino, ki se osredotoča na igranje iger
  • Thin&light skupino

Dober kompromis med ceno in kakovostjo je ponudba iz skupine za širok spekter uporabe, ki je namenjena najširši populaciji ljudi, kar se kaže tudi s tem, da je na voljo v več barvah in tako obsega ljudi z najrazličnejšimi stili in okusi.

Nasprotje tej množični skupini je markantna skupina, ki ponuja ultra prenosnike in notebooke, ki se od ostalih opazno razlikujejo po prepoznavni obliki. Ta skupina ponuja različne velikosti zaslona in je namenjena kreativnim uporabnikom.

Multimedijska skupina je odgovor na vedno večje povpraševanje po računalnikih, katerih lastnosti dajejo prednost oblikovanju tako video vsebin kot grafiki. Gre za prenosnike s strojno zahtevnejšimi lastnostmi. Najnovejše grafične in procesorske zmogljivosti omogočajo odlične zvočne in vizualne prenose.

Prav tako odlične vizualne in zvočne zmogljivosti, kot odlično grafično kartico imajo tudi ASUS računalniki namenjeni vsem igralniškim entuziastom iz skupine za vse željne iger.

Thin&light prenosniki pa se od ostalih opazno ločijo po bolj tankem ohišju, kvalitetnih materialih, ki so že na pogled in otip čisto nekaj drugačnega. Te računalniki so najprimernejši za prenos, saj so tanki in lahki in tako ne ovirajo našega gibanja in nam niso v napoto.

Omenjene in opisane skupine pa so zgolj osnova, znotraj teh skupin lahko uporabniki izbirajo še druge lastnosti, kot je velikost zaslona, ki se razprostira od 10 do 17 palčnih zaslonov ( 10 palčni, 11,6 palčni, 13,3 palčni, 15,6 palčni in 17 palčni zaslon), pa tudi karakteristike procesorja (Intel in AMD), pomnilnika, operacijski sistem (več variacij Windows).

Za konec pa še cena in opomba, kako do cenejšega ASUS prenosnika. Ste že slišala za Renew/Refurbish programe?  Če še niste, berite naprej. Gre za računalnike, ki se ali niso prodali v trgovinah ali pa so nastopali v trgovinah kot model. Te računalnike trgovine vrnejo k proizvajalcem in le-te jih dodobra stestirajo in če je potrebno popravijo, da na koncu delujejo kot novi. Zakaj je to pomembno? Ker jih nato ponovno zapakirajo in jim dajo garancijo identično tistim novim računalnikom. No, nekateri med njimi (tisti, ki se niso prodali) tudi so čisto novi in ne rabljeni. Te računalnike nato predajo distributerjem, ki jih prodajajo pod Renew in Refurbish programom in omogočajo nižje cene kot ponudniki v trgovinah.