Poučevanje ali inštrukcije matematike

Fizika in matematika sta nedvomno ena izmed težjih in bolj zapletenih predmetov, ki se jih učimo v šolah, zato včasih potrebujemo tudi inštrukcije. Omenjena predmeta nas spremljata že od osnovne šole dalje. Fizika je mogoče še malo težja od matematike same, saj če slednje ne znamo nam bo fizika povzročala še večje težave, zato so inštrukcije matematike še toliko bolj pomembne.

Današnji šolski sistem in urnik je zelo natrpan, učitelji dobijo šolske programe, po katerih morajo predelati ogromno snovi v zelo omejenem času in velikokrat se zgodi, da z nekaterimi stvarmi preveč hitijo. Nekateri učenci blestijo pri nekaterih predmetih, nekateri pa pri drugih. Tudi običajno so stopnje dojemanja stvari pri vsakemu različne in velikokrat kdo ne razume snovi, ki jo vzame v šoli.

Predvsem matematika in fizika sta taka predmeta, da se ju težko naučimo sami doma. Lahko opravljamo domače naloge, vendar za reševanje le teh potrebujemo predznanje. Sčasoma snov postaja vse bolj zahtevna delo pa se kopiči. Ko smo v zaostanku s snovjo, kakšne stvari ne razumemo ali pa bi radi le oplemenitili svoje znanje in ga ponesli na novo raven nam lahko zelo koristijo inštrukcije omenjenih predmetov.

Pa povejmo nekaj o matematiki. Matematika je znanstvena veda, ki se ukvarja s števili, vzorci, strukturami in spremembami prostora. Za razumevanje tega predmeta je potrebno veliko praktičnega znanja in tudi reševanja raznih nalog in računov.

Za izvajanje inštrukcij mora oseba, ki jih izvaja imeti zelo veliko znanja. Običajno inštrukcije izvajajo ljudje, ki se sami šolajo v omenjenih predmetih na višjih nivojih ali pa jim je predmet tako jasen, da ga brez težav izvajajo. Najbolje je, da se pri izbiri inštruktorjev obrnemo na ljudi, ki imajo s tem področjem že kar nekaj izkušenj. V Sloveniji obstaja več centrov, ki nudijo inštrukcije in eden izmed največjih je center za inštrukcije Horizont. Svoje znanje na tem področju izpopolnjujejo že od leta 1993, odlikuje pa jih izredna uspešnost ter prilagodljivost. Svoje inštrukcije nudijo vsem učencem, dijakom, študentom ter odraslim. Vsako leto izvedejo preko 30.000 pedagoških ur izobraževanja, kar se odraža na uspešnosti maturitetnih in drugih tečajev.

Inštrukcije za matematiko izvajajo za vse nivoje znanja, od začetnikov , do tistih, ki strmijo po boljši oceni ali želijo zadostiti višjim standardom. Potek inštrukcij je lahko individualen ali v skupinah, cena učne ure pa se začne že pri 8.50€ na uro, kar je zelo ugodno.

Če si torej želite inštrukcij na nivoju fakultet, gimnazij ali srednjih ter osnovnih šol, je center za inštrukcije Horizont pravi naslov. Program inštrukcij je lahko pripravljen po dogovoru ali določen vnaprej, pri plačilu več ur ali paketa inštrukcij pa lahko dobite tudi nekaj brezplačnih ur. Kontaktirate jih lahko prek spletne strani, kjer vam nudijo možnost pošiljanja sporočil prek obrazca, ali jih enostavno pokličete na telefonsko številko, ter se dogovorite za inštrukcije matematike ali drugih predmetov.