Poganjalci obrobne dileme

Poleg osnovnih karakteristik poganjalca, ki v največji meri vplivajo na nakupno odločitev kot tudi po prodajno zadovoljstvo uporabnika, obstajajo obrobne, manj pomembne lastnosti, ki pa znajo s svojo sicer majhno težo, prevesiti odločitev.

Pestrost ponudbe različnih lastnosti določenega modela ali palete modelov posameznega proizvajalca je lastnost, ki zna prevesiti tehtnico. Proizvajalci se individualnosti kupcev približajo z pisano paleto možnosti izbora lastnosti poganjalca kot so barve in materiali tako posameznih komponent kot celotnega poganjalca.

Zavore poganjalca so lep primer obrobnih dilem. Smiselnost uporabe zavor otroci spoznajo pri starosti okrog 5 let, z nekaterimi mlajšimi izjemami, ki potrjujejo pravilo, da je za uporabnike poganjalcev prisotnost ali odsotnost zavor obrobna lastnost. Smisel imajo, če želimo pri otroku spodbuditi in pospešiti razvoj motorike.

Kot krmiljenja prednjega kolesa je obrobna dilema na račun individualno pogojene sposobnosti krmiljenja. Obstajajo poganjalci, ki imajo sposobnost obračanja krmila od celotnega kroga, to je 360° do najmanjših, minimalnih kotov obračanja. Manjši kot krmiljenja preprečuje možnost padcev in poškodb na račun nenadnega obrata krmila in posledično izgube ravnotežja. V obratni smeri večji kot obračanja od otroka zahteva več tako fizičnega napora, kot večje zahteve obvladovanja motorike in ravnotežja, spodbuja ga k hitrejšemu učenju in doseganju večjih veščin spretnosti.

Opornik za noge imajo nekatere izvedbe poganjalnikov. Namenjeni so, da se v trenutku ko poganjalec otrok ne poganja, hitrost pa je dovolj za velika premikanje in ravnotežje, noge lahko opre na takšno ali drugačno izvedbo opornika za noge. Poganjalniki brez opornikov za noge od otroka zahtevajo več fizične aktivnosti, spodbujajo ga k razmišljanju in učenju.

Vijaki koles so lahko, odvisno od izvedb bolj ali manj izpostavljeni tako stiku z nogo otroka med poganjanjem kot tudi obrabi in poškodbam, v trenutku ko otrok poganjalec spusti iz rok. Najboljše so izvedbe, ki imajo vijake ali skrite oz ne izpostavljene ali pa zaščitene.

Zadnjo obrobno dilemo predstavljajo dodatki poganjalnikov kot so košare, oporniki, blatniki in podobno, ki so del serijske opreme ali pa doplačljivi. Ponudba je pestra, smiselnost oz nesmiselnost dodatkov je seveda individualna.