Plesna šola Samba

Plesna šola Samba iz Maribora mlade in nekoliko starejše navdušence nad plesom uči plesnih korakov že več kot desetletje, v tem času pa so njihovi varovanci osvojili že 29 nazivov državnih prvakov v različnih kategorijah. Danes se lahko v plesni šoli Samba odločite za učenje cele vrtse različnih plesov – od družabnih do individualnih, od tistih, ki so nastali kot del ulične kulture (hip-hop), do takšnih, ki imajo v družbi elitni status (balet). Poučevanje plesnih korakov je sicer primarna dejavnost plesne šole Samba, a omenjeno plesno društvo zna poskrbeti tudi za brezhibno organizacijo maturantskih plesov in valet.

Zgodovina Plesne šole Samba

Plesna šola Samba se je spočetka sicer ukvarjala le s poučevanjem tekmovalnih plesov. Natalija Banović, ki je danes učiteljica plesa, je bila takrat tudi idejna vodja plesne šole Samba. Sama se s plesom ukvarja že več kot dve desetletji, tekmovala je tudi že na mnogih mednarodnih tekmovanjih (Copenhagen open, Blackpool, Internationale, …) in osvojila 8 nazivov državne prvakinje. Poleg tega se lahko pohvali tudi z nazivom svetovne prvakinje v latinskoameriških in standardnih plesih. Z licenco za plesno učiteljico danes v plesni šoli Samba uči plesne korake tako pri športnih plesih, kot tudi pri družabnih plesih. Prav tako pomembna oseba v zgodovini plesne šole Samba pa je tudi Donald Keranović. Danes je direktor plesnega društva, odgovoren je za samo organizacijo plesne šole, sam pa poučuje tudi družabne plese in salso.

Plesi plesne šole Samba

Kot je bilo že omenjeno, se pri plesni šoli Samba lahko izpopolnite v različnih plesnih zvrsteh. Poleg družabnih plesov in salse ter latinskoameriških in standardnih plesov, ki so pretežno v domeni že prej omenjenih Natalije Banovič in Donalda Keranoviča, se lahko odločite tudi za učenje hip-hop korakov. Ples, ki je sicer bolj priljubljen pri mlajših, v plesni šoli Samba poučuje eden najboljših koreografov in plesalcev pri nas, Jure Krajnc. V Mariboru, Kidričevem in na Ptuju pa plesna šola Samba organizira tudi organizirane vadbe kot so aerobika, zumba, pilates in druge. Torej četudi nimate dobrega občutka za prostor in potrebnega ritma, ki sta nujno potrebna za vsakega plesalca ali plesalko, se lahko pridružite vsaj kateri izmed organiziranih telovadb.

Organizacija prireditev s plesno šolo Samba

Zaradi bogatih izkušenj z družabnimi ter latinskoameriškimi in standardnimi plesi, je plesna šola Samba pogosto tista plesna šola, h kateri se mnogi obrnejo, ko je potrebno organizirati maturantski ples ali valeto. Tako so si pridobili veliko izkušenj pri organizaciji različnih dogodkov, saj so v letih svojega delovanja organizirali že več kot sto plesnih večerov. Ker je plesna šola Samba plesna šola za vse generacije, znajo odlično poskrbeti tudi za organizacijo svečanih dogodkov za nekoliko starejše