Pajkice

Pajkice niso samo za suhice
Med tistimi oblačili, ki so postala še posebej priljubljena prav v zadnjih letih, so zagotovo pajkice, poleg pa seveda lahko štejemo še tunike in balerinke. Zakaj? Ker gre za oblačili in obutev, ki veljajo za izjemno udobne in izjemno prilagodljive. V njih se dobro počutimo tako doma kot na pikniku kot tudi v službi, na izletu ali med nakupovanjem. Lahko bi torej rekli, da vse troje omogoča neskončno transformacij in prilagoditev, zato gre za vrste oblačil in obutve, ki bi jih morala imeti prav vsaka ženska – ne glede na leta.
Če se večina ljudi strinja, da so balerinke in tunike primerne za vsakogar, pa so pri pajkicah ženske pogosto nekoliko bolj skeptične. Križancu med hlačnimi nogavicami in hlačami namreč pravimo pajkice – torej se verjetno predvideva, da so namenjene tistim vitkim ženskam, ki imajo noge, »tanke« kot pajki? Pravzaprav ne. Pajkice so na vitki postavi oziroma dolgih nogah in natrenirani zadnjici vsekakor videti odlično, vendar pa lahko izboljšajo videz tudi, če nimate ravno popolne postave.
Kadar imate nekaj odvečnih kilogramov, bi bilo popolnoma nesmiselno, da si oblečete široke kavbojke ali dolgo široko krilo. S tem boste noge res skrili, vendar bo vaše telo videti še širše. Če oblečete ozko oblačilo, ki vašim nogam ne daje dodatne širine, bo torej veliko bolje.
Na kaj pa je pri tem treba paziti?
Če oblečete pajkice, da bi bili videti vitkejši, potem je treba poleg nog imeti v mislih vedno tudi zadnjico. Če ta ni oblikovana od športa, jo morate zakriti. To pomeni, da k pajkicam oblecite tuniko, ki bo zadnjico zakrila. Prav tako velja vedno razmisliti o čevljih. Četudi se vam zdijo najbolj udobne balerinke, je včasih potrebno poskrbeti, da bodo noge v pajkicah videti daljše. To pomeni, da obujte čevlje s peto. To vas bo optično povišalo, zaradi česar boste ponovno videti bolj vitki.
Kakšna pa so pravila glede vzorcev?
Danes je na voljo cel kup pajkic z lepimi vzorčki in celo poslikavami. Te predstavljajo tisto, kar narekujejo trenutne modne smernice, vendar žal niso primerne za vsakogar. Če imate na pajkicah podobo tigra, bodo te gotovo pritegnile veliko pogledov – in če vaše noge niso najbolje oblikovane, si tega morda niti ne želite. Praviloma se velja pri močnejših nogah torej odločiti za nekoliko manj vpadljive pajkice z drobnimi vzorčki, enobarvne ali v videzu džinsa.