Organizacija porok – najlepši dan, povsem brez skrbi

Poroka prinaša za ženina in nevesto zelo veliko skrbi, pa ne le na poročni dan, temveč že nekaj tednov ali mesecev prej, ko se pričnejo priprave. Da bi bilo zaskrbljenosti čim manj in bi lahko oba resnično uživala v svojem posebnem dnevu, je zato najbolje, da se poskrbi za primerno organizacijo poroke, torej za to, da skrbi prevzamejo drugi.

Kakšna organizacija porok je najbolj primerna?

Tudi pri porokah ne gre mimo vprašanja financ. Če si to lahko privoščite, lahko za celoten dogodek najamete podjetje za organizacijo, ki vam bo dodelilo lastnega organizatorja (z asistenti), torej bo za vse poskrbljeno za plačilo. Kadar pri poroki že sicer precej pazite, da ne bo šlo preveč denarja, pa lahko organizacija poroke poteka tudi razdeljeno na več delov. Za nekaj poskrbite ženin in nevesta sama, za nekaj starši, priči in prijatelji, za del poskrbijo na sami lokaciji poroke, če še kaj ostane, pa se za pomoč najame organizatorja. Da bodo stroški manjši, torej velja razmisliti o tem, kako se lahko organizacija poroke kot velik projekt porazdeli na manjše enote, ter kdo je najbolj primeren, da se spopade z vsako od njih.

Kako najbolj enostavno organizirati dogodek?

Običajno so največji zapleti, kadar je poroka razdrobljena, torej zahteva premikanje z enega na drug kraj. Temu se lahko enostavno izognete tako, da najdete primerno lokacijo, kjer vam lahko ponudijo kar največ. Izberite na primer grad, kjer lahko izrečete zaobljube in nato tudi nadaljujete s slavjem, pa bo organizacija poroke veliko bolj enostavna. Ko se boste dogovorili za lokacijo, vas bodo namreč povprašali tudi o vseh vaših željah glede obreda in poročne zabave, nato pa se bodo sami organizirali in poskrbeli, da bo vse tako, kot mora biti. Nobenega obremenjevanja z dekoracijo, jedmi, torto, glasbo in tako naprej – samo povedali boste, kaj si želite, in vse bo urejeno.
Organizacija porok je zahtevna,  torej vsekakor velja, da jo velja prepustiti ljudem z izkušnjami, ki lahko predvidijo tudi tisto, na kar bi sami sicer pozabili. Sicer pa je verjetno najboljše, da lahko pozabite na čim več stvari: prepustite se svoji sreči, skrbi pa naj imajo drugi!