Opremljanje domače delavnice

Eden izmed stereotipov, ki velja za moške je ta, da imamo radi dobro opremljeno delavnico. V popravljanju in vijačenju stvari enostavno uživamo. Za to pa je kakopak potrebno dobro orodje in oprema.

V dobro opremljeni delavnici ne sme manjkati kvalitetna in predvsem prostorna delovna miza. Na mizo lahko odlagamo vse stvari, ki jih v tistem momentu ne potrebujemo. Mizo lahko naredite sami ali pa jo kupite. V delavnici pa sam nebi mogel tudi brez kompresorja, ta je uporaben za marsikaj. S kompresorjem čistim različne stvari, uravnavam tlak v gumah vseh svojih vozil, našlo pa bi se še kaj. Še ena izmed nepogrešljivih zadev pa so tudi izvijači, za kaj se ti uporabljajo je jasno vsem.

Dobra oprema za delavnice je vsekakor pomembna, vendar zna biti orodje kar precej drago. Moja delavnica je zares dobro opremljena, vendar sem orodje kupoval postopoma. Ker je moj hobi obnova starodobnikov pa za to potrebujem tudi kakšna specializirana orodja in opremo, kot je naprimer štiristeberno dvigalo za avto. V veliko pomoč mi je tudi voziček z orodjem, ta je bil sicer precej drag, a mi veliko pomeni to, da lahko orodje prestavljam po delavnici kakor se mi zahoče.

Večino orodja sem kupoval v spletni trgovini Lincos. Gre za podjetje, ki se nahaja v Ljubljani, poslujejo pa po številnih državah znotraj in zunaj Evropske Unije. Preden sem nakupe opravljal sem kar nekaj časa pregledoval ponudbo, tu pa me je prepričala prav ta. Nudijo nizke cene za številna orodja od izvijačev do strojev za peskanje, ugodna pa je tudi poštnina.

Če si boste spletno trgovino ogledali, boste videli, da je ponudba precej obsežna. Tam lahko najdete tako čisto običajna orodja, do precej specializiranih orodij za vulkanizerje, avtomehanike in podobna področja, ki pri svojem delu potrebujejo takšna in drugačna orodja.