Mi gremo pa na morje

Odhajate na zaslužen dopust, da si zbistrite svoje misli in si naberete nove energije za naslednje leto? Potem ste se najbrž že lotili pripravljati vso potrebno opremo, ki jo boste potrebovali, da bo vaše dopustovanje prijetnejše. Ker se hitro zgodi, da na kakšno stvar pozabimo, vam bomo na hitro našteli, česa ne smete pozabiti. Tako se vam ne bo zgodilo, da bi pozabili vzeti s seboj kakšen dokument, ali pa otroška sončna očala.

Sončna očala so nepogrešljiv element vsakega počitnikarja na morju. Zato poskrbite, da bodo pod streho vašega avtomobila varno shranjena tako vaša sončna očala, kot tudi otroška sončna očala za vaše najmlajše. Njihove oči so namreč še posebej občutljiva na sončne žarke, ki so za naše oči zelo nevarni. Ob daljšem izpostavljanju soncu na plaži lahko pride tudi do zelo bolečih opeklin roženice. Zato bodite previdni in se izogibajte soncu.
Izogibanje soncu pa ni priporočljivo le zaradi oči, ampak tudi zaradi vašega največjega organa, vaše kože. Zato ne pozabite na sončno kremo. Nemogoče je na morju uiti sončnim žarkom. Če ne drugače smo jim izpostavljeni, ko smo v vodi. Ti prispevajo k pojavu kožnega raka, kot tudi k prezgodnjemu staranju in pojavu gubic. Sončna krema je tako obvezen element dopustovanja.

S seboj tudi ne pozabite vzeti zdravil in sredstev za prvo pomoč. Čeprav si vsi želimo in upamo, da nam bodo zdravstvene težave na dopustu prihranjene, pa vendar se velikokrat zgodi, da imamo prebavne motnje, saj si na dopustu radi damo duška s hrano. Tudi glavoboli in zoboboli so redni spremljevalci. Poleg tega se tudi naši najmlajši med aktivnostjo zelo pogosto poškodujejo in kakšen obliž in krema za celjenje ranic ne bi bila odveč.
Poleg otroških sončnih očal, sončne kreme, lekarne pa se veda ne smemo pozabiti na dokumente, osebno izkaznico ali potni list, kartica zdravstvenega potovanja, vozniško dovoljenje, itd.
Ker pa se navsezadnje odpravljate na morje, ne pozabite na kopalno opremo, torej kopalke, brisače, otroške rokavčke, na kar pa najverjetneje ne boste pozabili.