Izdelava Magento spletne trgovine

Spletna prodaja ima pred običajno prodajo ogromno prednosti in prav zato se veliko podjetij odloča svoje artikle prodajati prek spleta. Fizične trgovine so običajno odprte za določen čas v dnevu, večina pa jih v soboto in nedeljo ni odprtih. V spletni trgovini pa svoje nakupe lahko opravimo kadarkoli saj nimajo določenega časa obratovanja in tečejo ves čas, to pa ni edina prednost izdelave spletnih trgovin, vsi izdelki v spletnih prodajalnah imajo tudi zelo nazorne slike in podrobne opise izdelkov, le te pa lahko brez problema primerjamo med seboj.

Magento je sistem za spletne trgovine, temu sistemu priljubljenost izredno hitro narašča zaradi svoje vsestranskosti in uporabnosti. Magento je odprtokoden sistem, primeren za spletne trgovine večjih kapacitet, saj vanj lahko brez problema vnesemo več kot 10.000 artiklov, seveda pa je primeren tudi za trgovine z manj artikli. Čeprav so nekatere funkcije in lastnosti plačljive je večina dodatkov brezplačnih ali pa jih lahko dobite za res ugodno ceno.

Sam sistem ima pred drugimi ogromno prednosti, največja pa je definitivno ta, da je zanj na voljo nešteto dodatkov, modificiramo pa ga lahko po svojih željah in potrebah. Za razliko od nekaterih drugih platform za spletne trgovine pri posodabljanju Magenta ne pride do izpada trgovine, saj naknadno nameščamo le dodatne module in posodobitve. Posodobitve lahko opravlja tudi skrbnik spletne trgovine brez odobritve izdelovalca spletne strani in trgovine. Prav zaradi modifikacij, ki so omogočene v tem sistemu, je ta izdelovalcu in kupcu najbolj prijazen, omogoča veliko funkcij pospeševanja prodaje kot so različni kuponi in popusti, spletno optimizacijo, predstavitev in primerjanje izdelkov.

Še zdaleč nisem naštel vseh prednosti Magenta, a vseeno je prav, da omenimo tudi kakšno slabost, sam sistem je zelo zahteven za upravljanje in če nimate na tem področju veliko izkušenj vam svetujem, da proces prepustite strokovnjakom. Oglejmo si še nekaj korakov, kako sploh nastane spletna trgovina. Celoten proces se začne z izdelavo in predlogo grafične podobe in barvne sheme, ko je ta izdelana je za spletno trgovino potrebno spisati še vsebino in nato vnesti nekaj testnih izdelkov, prek katerih se prepričamo, da zadeva deluje tako kot mora. Proces še zdaleč ni tako enostaven kot se sliši in svetujem vam, da ste pri izbiri izvajalca previdni. Veliko podjetij, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani in trgovin vam obljublja izredno nizke cene, a Ferrarija med avtomobili ne boste dobili za nizko ceno. Če želite, da bo vaša spletna stran uspešna in s tem posledično tudi uspešno prodajala vaše artikle, si zagotovite kvalitetnega izvajalca, ki vam projekt opravi tako kot se spodobi. Z dobro spletno trgovino in spletno stranjo boste zadovoljni vi, izvajalec in še najpomembneje, zadovoljne bodo tudi vaše stranke.