Gumijasti tepihi zaščitijo vaš avto

Najboljša možnost za zaščito pred umazanijo v avtu so vsekakor gumijasti tepihi, ki se ponašajo z odličnimi lastnostmi in karakteristikami. So vodoodporni, trpežni in tudi skoraj večni. Če kupite kakovostne, tudi ne bodo puščali nobene barve, kar se zgodi pri cenejši gumi, ali se premikali pod stopalke. Še najbolj pa boste zadovoljni, če izberete takšne, ki so izdelani po meri, saj se bodo tako kar se da najbolje prilegali vašemu avtu in boste z njimi tudi kar se da najbolj zadovoljni.

Zaščita pred umazanijo

Tla v avtu se zagotovo precej hitro umažejo, saj z obutvijo, dežniki itd. v avto prinesemo marsikaj, zato jih je treba ustrezno zaščititi. To lahko na najboljši možen način naredimo z gumijastimi tepihi, za avto lahko pa uporabimo tudi tepihe oziroma preproge iz kakšnega drugega primernega materiala. Med najpogostejšimi je poleg gume še tekstil, a ima guma v primerjavi z njim zagotovo kar nekaj prednosti. Nudi namreč veliko boljšo zaščito pred vlago, poleg tega pa se jo tudi bolj enostavno vzdržuje in čisti, kadar je to potrebno.

Predvsem vlaga oziroma tekoča umazanija je največji problem v avtu, saj lahko za seboj pusti ne le sledi, ampak tudi zelo neprijeten vonj, ki se zažre v tapecirano dno avta in se ga zlepa ne moremo znebiti. Pri gumijastih tepihih vam nikakor ni treba skrbeti, da bi se vam zgodilo kaj takšnega, saj ne le, da je guma vodoodporna, torej ne prepušča tekočin, ampak imajo takšni tepihi iz gume tudi posebno oblikovan visok rob, ki prepreči zlivanje tekočine oziroma umazanije po avtu. Tako bo vaš avto resnično ostal čist in zaščiten pred vsako umazanijo.

Izdelava po meri

Kot že omenjeno, so najboljši tiste avto preproge, ki so narejene po meri. Takšne preproge namreč nudijo najboljšo zaščito, saj tla avtomobila prikrijejo v celoti. Imenujemo jih tudi tipske preproge, vendar to, da so izdelane po meri, ne pomeni, da jih morate posebej naročiti, ampak so izdelane za vaš tip avtomobila. Vsak avto je namreč malce drugače oblikovan, čemur se prilagajo tudi preproge. Če bi vaš avto radi res dobro zaščitili, izberite torej tipske gumijaste tepihe, izdelane po meri!