Eno stranska spletna stran vs Več stranska spletna stran

Vsi poznamo več stranske spletne strani, saj so povsod. Večina podjetji ima veliko vsebine katero razdelijo v urejene odseke, tako je pomembni da jih porazdelimo na ločene strani. Druge strani imajo manj vsebine zato so eno stranske strani idealne kajti pokažejo vso vsebino na eni strani, in tako uporabniku ni potrebno prečesati vseh zavihkov preden najde želeno vsebino. Zato se je pri izdelavi spletnih strani pogosto potrebno najprej odločiti med tema dvema osnovnima konceptoma.

Eno stranske spletne strani…

…so lahko zabavne in kreativne. S paralaksnim drsenjem ki animira prikaz vsebine, ustvari stran zanimivo in živo. Problem takih strani nastane če imamo več tem za razpravljanje, saj pri postavljanju vseh na eno stran je slabo za SEO(optimizacija za iskalnike). To pa zaradi tega ker je pomembna vsebina zmešana z drugo. Zato je dobro vedeti (kar se tiče SEO) da za veliko vsebine ustvarimo več stranske strani. Če pa je naša eno stranska spletna stran še vedno zelo dolga, lahko red ustvarimo z zasidranjem pomembnih odsekov v meni in nas tako stran avtomatsko pripelje do želenega odseka.

Več stranske spletne strani…

…so odlične za veliko vsebine. Saj jo lahko razdelimo v več pod-strani in tako dosežemo da je vsaka tema na svoji strani. To obiskovalcem olajša iskanje želene vsebine. Z vsako temo na svoji strani je stran tudi lažje optimizirati za iskalnike.

 

Torej katera izvedba je boljša?

Vprašanje katero si morate zastaviti preden se lotite izdelave spletne strani je, kaj najbolj ustreza vaši vsebini? Če imate veliko večjih tem in člankov kateri vsebujejo veliko informacij je za vas definitivno boljša izbira več stranska stran. Če pa imate manj vsebine oz. ustvarjate ciljno stran je eno stranska stran dobra izbira.

Najbolje pa je da je vsebina vaš vodič pri izbiri.