BMX kolesa za raznovrstne trike akrobacije

Spomin na otroštvo vedno prikliče nepozabne trenutke kolesarjenja. Se še spomnite kako je bilo, ko ste dobili prvo kolo? Ali vsaj takega, ki ni imel še pomožnih stranskih koles? Kolesa, ki so razveselila marsikaterega otroka, so legendarna BMX kolesa.

Gre za posebna kolesa, ki so po velikosti precej manjša od navadnih mestnih ali gorskih koles. Zagotovo jih lahko najpogosteje vidimo na različnih akrobatskih dogodkih, kjer akrobati izvajajo posebne točke in s tem vzbujajo navdušenje pri občinstvu. Ker so to včasih bila zelo pogosta izbira staršev za otroke, se danes nekako najpogosteje omenjajo v povezavi z izvajanjem različnih trikov. Trike lahko z BMX kolesi izvajate povsod. Na ulici, skate parku ali pa na posebej za tovrstna kolesa izdelanih skakalnicah iz zemlje.

Prava posebnost BMX koles je ta, da so skoraj brez opreme. Čeprav se nam pri odločanju za nakup koles ali katerega koli drugega predmeta, zdi silno pomembno, da ima čim več opreme, je pomanjkljivost opreme pri BMX kolesih vzrok za nakup. Kot smo že rekli, z njimi izvajamo različne kaskaderske trike, morajo zato imeti čim manj opreme, ki bi nas lahko pri tovrstnih podvigih zgolj ovirala. Ne le, da se s tem ne more nič polomiti, posledično je tudi kolesar bolj varen. Saj ni delov, ki bi ga lahko pri doskoku ali pristanku poškodovali. Okvirji teh koles so zelo trpežni, kajti izdelani so iz posebne zlitine. Ker pa nimajo prestavnih ročic in nimajo menjalnikov, ne potrebujejo posebne nege in so bolj trpežni proti rji. Da bodo pristanki bolj udobni in kolo še dalj časa funkcionalno, so tudi posebne vilice, ki poskrbijo, da se gume ob pristankih ne obrabijo tako hitro.

Za še boljše akrobatske izzive pa si poleg kolesa omislite še tako imenovane stopalke ali »page«, ki vam bodo omogočile rotacije in izvajanje različnih točk, kjer bo občinstvo še dolgo ostalo brez bese